6 metode eficiente de a evita caderea parului in timpul sarcinii

Momentul in care aflii ca esti insarcinata, poate fi unul dintre cele mai frumoase din viata ta. Insa, odata cu bucuria acestei vesti, pot aparea si neplacerile. Una dintre acestea o reprezinta caderea parului in timpul si dupa sarcina, un fapt, de altfel, absolut normal. Imagineaza-ti ca acel par bogat si lucios pe care l-ai avut inainte pur si simplu dispare.

Caderea parului in perioada sarcinii poate aparea din cauza schimbarilor hormonale prin care trec gravidele. Insa nu este obligatoriu ca acest efect sa se amnifeste la orice femeie insarcinata. In timp ce unele gravidute sunt inzestrate cu cea mai frumoasa podoaba capilara in timpul sarcinii, altele pot avea, pe ici, pe colo, cate un firicel de par subtire, lipsit de stralucire si chiar usor casant.

CARE SUNT CAUZELE CADERII PARULUI IN TIMPUL SARCINII?

Schimbarile hormonale pot fi o sabie cu doua taisuri: la unele femei pot infrumuseta parul, in timp ce la altele pot determina caderea lui. De exemplu, dereglarile glandei tiroide (hiper sau hipotiroidismul) pot fi vinovate pentru acest efect.

In mod cu totul obisnuit, in fiecare zi pierzi cateva fire par, insa in timpul sarcinii pierzi mai putin. Caderea parului se manifesta mai pregnant dupa sarcina, cand hormonii tai incep sa revina la normal; de fapt, in acel moment, incepi sa pierzi aceeasi cantitate de par care ar fi trebuit sa cada in decursul ultimului an. Asta inseamna destul de mult par, atat de mult incat ti s-ar putea parea exagerat. In realitate, este un proces firesc, revii la normal.

Este important sa iti amintesti ca in timpul sarcinii parul a fost mai des datorita faptului ca procesul natural de cadere a parului era oprit. In concluzie, caderea parului dupa perioada dee sarcina nu este deloc un fapt neobisnuit.

CE PUTEM FACE DACA PARUL CONTINUA SA CADA?

Exista mai multe masuri pe care le poti adopta in timpul sarcinii pentru a avea grija de sanatatea parului tau. Cu cat ai mai multa grija de el si te asiguri ca viata pe care o duci nu-si pune amprenta asupra lui, cu atat vei avea parte de un par frumos si sanaos, atat in timpul sarcinii, cat si dupa aceea.

  1. Fii blândă cu părul tău

Evita sa agresezi parul prin prinderea lui in codite foarte stranse, folosirea clamelor sau uscarea lui frecventa cu feonul. Utilizarea oricarui instrument de incalzit poate provoca daune si poate duce la deteriorarea sau pierderea parului. Dacă trebuie neaparat sa utilizezi un uscator de par, seteaza-l pe programul cel mai rece. Evita impletiturile stranse, realizate cu ajutorul rolelor de par sau clamelor de prindere, precum si suporturile de par prea stranse. Evita sa te joci frecvent cu parul, rasucindu-l sau tragand de el. Nu utiliza niciodata tratamente pe baza de ulei fierbinte deoarece acestea pot fi daunatoare parului si scalpului. Opteaza pentru coafuri cu par in vrac pentru a diminua tensiunea si deteriorarea parului. Nu utilizați niciodată tratamente pe bază de ulei fierbinte pe părul dvs., deoarece acestea pot fi dăunătoare părului și scalpului.

  1. Utilizeaza un pieptene cu dinti larg distantati

Dacă pieptenul tau are dinti bine distantati, acesta poate trage mai mult firul de par decat o perie cu dinti mai largi. Acest lucru poate duce la pierderea unei cantitati mai mari de par. Așa ca utilizeaza un pieptene cu dinti larg distantati pentru o modalitate blanda de a-ti peria parul. Totodata, tine minte ca parul umed este mai fragil decat cel uscat. Ai grija atunci cand il piepteni sau cand il periezi părul umed si nu trage de el.

  1. Evita stresul

Stresul poate cauza pierderea parului. Acesta poate face ca foliculii de par sa intre intr-o faza de repaus, ducand la o acoperire mai subtire a parului. Asadar, caderea parului poate fi prevenita prin reducerea stresului. Asigura-t ca ceri ajutor atunci când ai nevoie si ca partenerul te ajuta cat mai mult posibil.

  1. Incearca o noua coafura

Adreseaza-te stilistului pentru a te tunde intr-un stil nou, astfel incat parul sa para mai voluminos. Aminteste-ti ca pierderea parului in timpul sarcinii este temporara si ca poti opta oricand pentru un nou stil odata ce parul incepe sa se recupereze.

Pentru o coafura noua si originala, contactati-ne!

  1. Supravegheaza-ti dieta

Dieta poate avea efect asupra sanatatii parului tau. Dacă mănânci anumite alimente, poti avea un par mai sanatos. Incercearca sa iti monitorizezi dieta si a consumi cat mai multe vitamine și minerale. Fructele si legumele contin flavonoizi si antioxidanti care ofera protective pentru foliculii firelor de par. Consuma vitaminele B, A, C, E si zinc. ATENTIE! Nu incerca sa le iei de una singura pentru ca pot fi periculoase in timpul sarcinii si pot periclita sanatatea fatului. Totodata, aplicarea unui ulei de lavanda amestecat cu cimbru, rozmarin si uleiuri de lemn dee cedru poate contribui la tratatea anumitor forme de cadere a parului.

  1. Gaseste cele mai potrivite produse pentru par

Se spune ca anumite produse de par precum sampoane si balsamuri ajuta la mentinerea unui par bogat si sanatos. Probabil va trebui sa incerci cateva produse diferite inainte de a gasi unul care functioneaza cel mai bine pentru parul si coafura ta. Evita balsamurile si sampoanele, insa daca esti adepta balsamurilor, ar fi indicat sa le incerci pe cele pentru par sensibil.

Ca tratament de par, iti recomandam  Anti Hair Loss Treatment de la Intragen (Revlon). Este un tratament multiactiv impotriva caderii parului, ce previne caderea prematura a acestuia, crescandu-i densitatea si rezistenta. Este testat si poate fi folosit si de catre femeile insarcinate.

Beneficiile tratamentului Anti Hair Loss Treatment de la Intragen:

  • Garanteaza un eficient control anti-cadere: restructureaza si regenereaza, fortifica si echilibreaza.
  • Restructureaza si regenereaza innoirea celulara, revitalizand si fortificand firul de par din interior.
  • Stimuleaza o crestere mai rapida a unui par sanatos si puternic.
  • Stimuleaza micro-circulatia sanguina, care regleaza, controleaza si elimina excesul de grasime.
  • Confera o actiune energizanta si hidratanta, care normalizeaza ph-ul firului de par.