Când vorbim despre o frizură ne referim în mod special la un element definitoriu în aspectul personal pe care dorim să-l arătăm lumii. În rândul bărbaților, o coafură are o valoare uriașă în momentul interacțiunilor sociale de orice fel: de la un interviu la o simplă ieșire în pub-uri sau în club, frizura poate face diferența.

Probabil mulți dintre noi am fost inspirați la un momentdat de o anumită frizură pe care am văzut-o la vreo vedetă sau la vreun cântăreț și am luat decizia de a ne tunde ca el. După ce ultimele retușuri au fost făcute de către hairsylist, am observat cu stupoare că nu ni se potrivește deloc. Bineînțeles, există și un motiv bine întemeiat pentru care nu orice coafură se potrivește la oricine. Fizionomia feței unui om impune anumiți parametrii stilistici atunci când vorbim despre aspectul adăugat trupului nostru, fie legat de frizură sau de vestimentație. Astfel, în funcție de forma feței, există studii stilistice care ne sugerează ce decizie ar trebui să luăm când decidem să ne tundem.

Să începem prin a identifica ce tip de față avem

Pentru a afla acest lucru, trebuie să ținem cont de niște măsurători după cum urmează:

  1. Maxilarul
  2. Fruntea
  3. Zona obrajilor
  4. Lungimea feței

După ce ai găsit dimensiunile, le poți compara cu elementele care urmează pentru a vedea ce tip de față ai.

  • Față ovală – Lugimea feței este mai mare decât lățimea obrajilor iar lățimea frunții este mai mare decât linia maxilarului. Unghiul maxilarului este, de asemena, rotunjit.
  • Fața pătrățoasă – Toate proporțiile sunt aproape egale, maxilarul având un unghi drept.
  • Față rotunda – Lățimea și lungimea feței sunt asemănătoare. Fruntea și maxilarul sunt mai mici și mai puțin pronunțate. Unghiul maxilarului este foarte rotunjit.
  • Fața în formă de diamant – Lungimea feței este mai mare decât restul proporțiilor. Obrajii sunt mai mari decât fruntea iar maxilarul este cel mai mic. Fața este unghiulară.
  • Fața în formă de inimă – Este foarte asemănătoare feței ovale doar că bărbia este ascuțită.

După ce am stabilit forma feței, să revenim la aspectul care ne interesează cel mai mult – ce frizură ni se potrivește?

Fața ovală

Fiind un tip de față bine proporționată și simetrică, aproape orice frizură funcționează fără prea mari bătăi de cap. Coafura ideală este reprezentată de păr tuns scurt în părți și în spate și evitarea acoperirii frunții cu păr (de preferat ridicat în sus sau orientat spre spate).


Fața pătrățoasă

Considerată ca fiind ideală din punct de vedere al sugestiei de masculinitate, aspectul acestui tip de față are o arie largă de posibilități atunci când vine vorba de o frizură. Cu cât este mai scurt părul, cu atât impune un aspect mai serios și puternic.

Fața rotundă

Fiind lipsită de linii sau unghiuri bine definite, pentru acest tip de față trebuie să existe un contrast completat de coafură. Dacă ai o față rotundă, cel mai bun lucru pe care îl poți face cu părul tău este să îl faci să ofere iluzia unor forme bine definite. Astfel, o frizură cu păr ridicat în sus și scurt pe părți, de tip pompadour va funcționa foarte bine pe o față rotundă.

Fața în formă de diamant

Aceasta este o formă destul de rară a feței, fapt pentru care este determinată puțin mai dificil decât restul deoarece se poate confunda cu fața pătrată sau dreptunghiulară. O frizură ideală trebuie să accentueze lățimea frunții și a bărbiei. Coafura de tip Fringes funționează foarte bine pentru a adăuga valoare în zona frunții, iar pentru un păr mai lung este recomandat să fie dat după urechi pentru a accentua forma oaselor a acestei structuri de față.

Fața în formă de inimă

Acest tip de conformație beneficiază de câteva iluzii optice pentru a putea părea proporționată mai bine. Este bine să eviți frizurile scurte, deoarece acestea accentuează lățimea frunții și înustează și mai mult bărbia. Un păr de dimensiune medie spre mare este cea mai bună variantă pentru acest tip de față deoarece diminuează fruntea proeminentă. De asemenea, barba reprezintă un alt element pozitiv în acest context.

În concluzie, alegerea unei frizuri nu este doar o simplă dorință, trebuie aleasă în funcție de niște parametrii bine stabiliți. În funcție de forma feței pe care o ai, o frizură poate accentua frumusețea ta sau te poate pune în dezavantaj, deci data viitoare când dorești să faci o schimbare, ține cont de sfaturile de mai sus!

Față ovală

Față pătrățoasă

Față rotundă

Față diamant

Față inimă

Galerie Trenduri Barbati