Daria Olteanu – PR Coordinator

O cariera de succes în PR nu detine o reteta secreta, dar fiecare trebuie sa isi creioneze propria poveste.

Absolvirea unei facultăți nu asigură un loc de muncă în domeniu dacă nu ai făcut măcar un internship în timpul facultății.  Noțiunile învățate în mod teoretic sunt doar un punct de plecare, dar nu poți reuși doar cu atât în sfera PR-ului.

Mulți tineri sunt înclinați spre PR pe care îl percep ca fiind un job ușor, fără prea mari bătăi de cap, plin de zâmbete, în care trebuie sa fii mereu îmbrăcat după ultimele tendințe, să alergi pe tocuri și totodată îl privesc ca pe un mediu în care îți faci mulți prieteni. Ei bine, asta nu e tot. Este o meserie care îți aduce satisfacții, însă drumul până la momentul recompenselor este lung și plin de încercări.

Cred că cea mai mare încercare e aceea de a parcurge drumul spre o carieră de succes fără a omite vreo etapă. Dacă ți-ai ales această cale nu e loc de stat, nu trebuie să te oprești sau să dai înapoi, ci trebuie sa fii mereu flexibil, să accepți când greșești, să nu fii supărat pe cel care te critică și să nu uiți că totul e constructiv în viață.

Dacă simți că îți place domeniul și ești convins că aici vrei să îți clădești viitorul trebuie sa știi că munca cu pasiune, ambiție, creativitate și cu un mentor aproape totul devine mai simplu și aduce recompensele mult așteptate. Am învățat că un om de PR trebuie să fie deschis, adaptabil, dispus la schimbare. Într-o industrie în care coordonatele se schimba de la an la an, trebuie să fii pregătit să reinventezi în permanență. Cred că trebuie să fii curios și niciodată mulțumit de rezultat. Mereu poți fi mai bun.

Acest job este interesant, înveți din domenii diverse, lucrezi cu oameni diferiți care te supun provocării zi de zi. Trebuie să fii mereu activ, să ai o cultură generală solidă, să citești, să asculți muzică, să călătorești, să fii încrezător și mereu ambițios. Sună ciudat, dar experiențele te clădesc și poți adăuga peste acestea și abilitățile de comunicare. Cel mai tare atrage o minte sclipitoare, un om muncitor cu idei strălucite, cu un proiect bine implementat și soluții inovatoare.

,, No rules, just high expectations. ’’

 

Ma semnez:

-Daria Olteanu-

0730. 117. 300