Cristina Oprea – Beautician

Cristina Oprea
Beautician
adystudio.ro

 

 

Totul despre cosmetica.

Ce este cosmetica?

Desi se vorbeste mult despre cosmetice, putini inteleg ce inseamna efectiv cosmetica. Cosmetica este domeniul cu ajutorul caruia se pot transforma oamenii , imbunatatindu-si imaginea devinind mai frumosi si mai impacati cu sine.

Dar cine poate sa explice mai bine decat un profesionist?

Cosmetica, dincolo de un serviciu de infrumusetare, poate fi luata drept o terapie – o persoana care va intra intr-un salon de cosmetica, avand o imagine nu prea grozava, fara indoiala va avea o avea o stare de spirit mult mai buna dupa aplicarea unui tratament complet si schimbarea imaginii. Cosmetica este un termen care defineşte ingrijirea, mentinerea si infrumusetarea corpului uman, precum si intarzierea aparitiei semnelor batranetii. Cu toate ca este o practica veche de mii de ani, de-abia in secolul douazeci cosmetica a devenit o profesie certificata. In unele tari se vorbeste acum de cosmetologie, pentru ca dincolo de a fi o arta, cosmetica se bazeaza pe stiinta.

Ce sunt cosmeticele?

Cosmeticele sunt niste produse folosite pentru ingrijirea pielii/corpului ce contin un amalgam de substante chimice si/sau naturale. Altfel spus ”orice substanta sau preparat care urmeaza sa fie pus in contact cu diverse parti externe ale corpului uman, precum piele, par, unghii, buze, organe genitale externe sau cu dintii si mucoasa bucala, cu scopul exclusiv sau principal de a le curata, a le parfuma, a le modifica aspectul si/sau a le corecta mirosurile corporale si/sau a le proteja ori a le mentine in buna stare”

Iata care sunt categoriile de produse cosmetice:

Produse pentru ingrijirea pielii/parti ale corpului

  • Creme, emulsii, lotiuni, geluri si uleiuri pentru piele (maini, fata, picioare etc.)
  • Masti pentru fata, baze nuantatoare (lichide, paste, pudre etc.), pudre de machiaj, pudre dupa baie, pudre igienice etc.
  • Depilatoare
  • Produse pentru machiaj si indepartarea acestuia de pe fata si ochi
  • Produse destinate aplicarii pe buze
  • Produse de albire a pielii

Ma inclin si va astept cu mare drag!

0752. 432. 863

 

Sursa: www.radiocatch22.com